pirmdiena, 2017. gada 22. maijs

KAUT KAS NO ZVAIGŽŅU KARIEM

6. Ieraksts
Sērfojot internetā, nejauši uzskrēju uz šādu ierakstu.
Nu te gandrīz vai nevajag būt "Zvaigžņu karu" fanam, lai saprastu šo atsauci. Anikina un Obi-Vana loģika. Tiešām smieklīgi! 
Nu ja es iesāktu runāt par "Zvaigžņu kariem", ar šo vienu blogu ierakstu vien nepietiktu. Vajadzētu pat taisīt veselu "Nostalģisku" videoklipu. 10 - 15 min garumā par vienu vienīgi pirmo daļu. Un cik tādus varētu uztaisīt?


Kaut gan, īsumā, Orģinālā triloģija, kurā ietilpst IV (1977.), V (1980.), VI (1983.) daļas ir un būs, iespējams, tās labākās, varbūt par VI es pašaubītos, bet tomēr, tāpat skatīties var. Atmosfēra šajās filmās ir tā labākā, kaut arī neko sliktu nesaku par pārējām daļām.
Impērija šausmās tur gandrīz visu galaktiku un dumpinieki cīnās par savu izdzīvošanu. Jaunā cerība parādās līdz ar Luku Debesgājēju (Skywalker), kurš arī nolemj doties glābt Princesi Lea no impērijas gūsta. Pēc tā, kad tika iznīcināta pirmā "Nāves Zvaigzne" impērija nolemj dot pretriecienu dumpiniekiem un gandrīz arī sakauj viņus Hotā (Hoth) planētā, bet daži dumpinieki, arī t.s. galvenie varoņi paspēj aizbēg, pa to laiku Luks dodas uzmeklēt Jedu masteru Jodu, kurš kādreiz bija varens Jedu bruņinieks. Ar laiku rodas problēmas un Hanu Solo saņem gūstā. Vēlāk pēc dažiem mēnešiem Hans Solo ir Jabbas rokās, kurš ir liels ietekmīgs kontrabandists, kas pārvalda veselu planētu "Tatuīnu. Varoņi un Luks izglābj draugu no gūsta un tālāk dodas cīņā pret impēriju, kura paspēja uzbūvēt jaunu "Nāves zvaigzni". Pēdējā cīņā bija lieli zaudējumi, bet dumpinieki uzvar, Impērija. imperātors un Darts Veiders tika uzveikti. Miers iestājās galaktikā, bet uz īsu brīdi......


Nākamais, Džorģs Lukas nolēma radīt to saucamo "Prikvelu triloģiju" Kura stāstīja par notikumiem, kas norisinājās gandrīz līdz Orģinālās triloģijas notikumiem. Šajā triloģijā ietilpst I (1999.), II (2002.) un III (2005.) daļas. Nu šīs nebūt nav manas mīļākās daļas, bet arī īsti roka nestiepjās saukt tās par sliktām filmām, bet, manuprāt, Lukas nofeiloja, pacieta savveida neveiksmi, radot šīs daļas. Neskatoties un pašiem neloģiskākajiem dialogiem šajā daļā, neskatoties uz to, ka I. daļa bija vissliktākā, bet visienesīgākā, neskatoties uz to, ka lielākoties filmā tika izmantots "Green/Blue screen" vai CGI, filmas var skatīties, un pat daži momenti mani iespaidoja.
Faktiski filmas sižets stāsta par pirmsākumiem, laikiem pirms impērijas, tas brīdis, kā impērija radās un galvenais - Darta Veidera rašanās arī ir svarīgs elements. Bet tagad negrasos atstāstīt visu sižeta līniju.



Kamēr mēs gaidām nākamo jeb VIII daļu, īsumā par VII daļu, kas man personīgi patika. Kaut arī daudzi lamāja šo filmu par plaģiātu no IV daļas, bet es tā gan nedomāju. Jā, filmas režisors bija J.J. Abrams un, pēc manām domām, tādas lielas, kuras mēs redzam filmā, bija nepieciešamas. Jo tas nav tik viegli rast jaunas, svaigas idejas, pie tam atsākt šo frančīzi.


Kā arī papildus šīm daļām tika radīti arī dažādi seriāli un multfilma "Zvaigžņu kari: Klonu kari", ši filma man nepatika, bet seriāls gan ir labs, kaut arī interesei es varu ieteikt noskatīties to, ja negribās skatīties visu seriālu "Zvaigžņu kari: Klonu kari", būs pietiekoši noskatīties tikai dažas sērijas - tās labākās. Pie tam, seriāls nav domāts tikai bērniem, bet arī asu izjūtu cienītājiem. Seriāls stāsta par laika periodu starp II un III daļu tad, kad tika radīta liela republikas klonu armija un norisinājās karš pret separātistiem un droidu armiju.


Nākamais seriāls "Zvaigžņu kari: Dumpinieki" ir vistīrākais bērnu variants, kuru radīja "Disnejs". Kaut šim seriālam ir iznākušas jau 3. sezonas un drīzumā būs 4. pēdējā sezona, jo seriāla mērķis bija parādīt notikumus līdz filmas "Rogue one" notikumiem. Tā arī pirmās 2. sezonas šajam seriālam mani neuzrunāja, kaut arī 3. sezona bija daudz maz dinamiska šajā ziņā, bet ne līdz galam. Es ļoti  varu cerēt, ka nākamā 4. sezona būs tā krāšņākā un liks man mainīt domas par šo seriālu, kaut gan diez vai tā būs. Sižetiski drīzāk šis stāsts stāsta par dumpinieku formēšanos un apvienošanos vienā lielā Aliancē, kura karo IV, V un VI, kā arī "Rogue one" filmā. Kā arī šī situācija tiek parādīta no vienkāršu dumpinieku grupas - 5 cilvēku sastāvā un droids "Čopers", kurš arī papildināja komandu, pat ar humoristiskiem iznācieniem.


Nu tad pēdējā iznākusī daļa 2016. gada decembrī "Rogue One: Zvaigžņu karu stāsts". Manuprāt, viena no labākajām filmām par "Zvaigžņu kariem". Pie tam, tā nav tik pozitīvi piepildīta filma kā citas daļas, bet gan tumša, drūma. Filma faktiski ieņem vietu pirms IV daļas, un tas ir labs papildinājums IV daļai, jo filmā tika parādītas lietas, kuras netika parādītas vai izstāstītas IV daļā. Šī filma stāsta stāstu par dumpiniekiem, kas centās cīnīties pret impēriju jebkādos veidos un daži pat no viņiem bija gatavi pielietot radikālas metodes cīņā. Pie tam, kosmosa cīņas filmā ir fantastiskas un Darts Veiders uz 5 minūtēm arī bija iespaidīgs.

Tas ir īsākais atstāstījums par "Zvaigžņu karu" sērijām, jo, lai visu sīki izstāstītu, vajadzētu vēl vairāk laika, kas man ir tagad ierobežots. Papildus šīm filmām, kas skaitās kā "Kanons", ir pievienotas arī grāmatu sērija "Star Wars: Aftermath", kas stāsta par notikumiem pēc VI daļas, kā arī grāmata "Asoka", kura stāsta par vienu varoni/meiteni vārdā Asoka, kuru var atpazīt gan no seriāla "Klonu kari", gan no "Dumpiniekiem". Kad man būs izdevība, es šīs grāmatas noteikti izlasīšu.

Tā patiešam ir viena no iespadīgākajām, krāšņākajām frančīzēm, kas vien varētu eksistēt. 

TheValtronBlog

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru